Når man laver is, skal man bruge mælk.

I videoen kan du følge mælkevejen fra ko til is.

Før i tiden i Danmark var det normalt, at det malkede mælk blev bragt direkte til is-mejeriet. I dag er vi så langt fra dengang, ofte bruges der slet ikke frisk mælk til is. Den friske mælk bliver i stedet omdannet til pulver så mælken kan holde sig i lang tid.

Hos Hansens holder vi fast i det gamle princip om, at den frisk malkede mælk bringes direkte til is-mejeriet. Derfor henter vi selv mælk til vores is og yoghurt. 

Om morgenen kører vores Hansens mælkebil til Svanholm, hvor vi henter den friskmalkede øko mælk. Derpå kører vi den korte tur tilbage til vores mejeri. Her tager mejeristen i mod mælken og pasteurisere den. Herefter er mælken klar til at blive til is og yoghurt.

Vanilleisopfyldning

På den måde sikrer vi bedst mulig kontakt med vores gårde og minimerer transporten af mælken. Samtidig sikre den korte vej fra ko til mejeri, at den mælk vi bruger er helt frisk og lækker.

Nougat ispind